tirsdag den 31. juli 2012

Et æble om dagen...


Vi elsker æbler!

Både de elektroniske, strikkede og de spiselige af slagsen...

Det strikkede æble har jeg lavet til Ester sidste sommer, opskriften er fra Theresa Maria Jessing's Gavebog, en helt igennem skøn bog jeg forærede mig selv for et par år siden, da det hele pludselig var lidt tungt.

Jeg har strikket æblet af rester fra kassen og det er da også derfor ormen endte med at være to farvet, det var ikke den oprindelige tanke, men det ser nu ret sødt ud alligevel.
Jeg lagde en lille bjælde ind i ormen mens jeg stoppede den ud, det var et hit hos Ester, det viste sig nemlig at den havde den perfekte tykkelse til at blive krammet i en barnehånd, gennemgnavet er den også blevet, for det var fantastisk at lade sine frustrationer over at få tænder, gå ud over en hæklet orm...!

Der ud over er bogen er skøn jeg elsker at kigge i den og bliver super inspireret, og den opskrift der er på marmorkage i den er da også afprøvet og den er helt fantastisk god! Bare hvis det lige skulle være...

mandag den 30. juli 2012

Opsamling!


Så er det vist tid til en af disse! Mon jeg nogensinde lærer det?

lørdag den 28. juli 2012

Putterøve...







Vi putter ret så meget for tiden.... Børnene har ferie og jeg er stadig uden job, så lige nu driver dagene med leg, spil, is og ikke mindst morgen putning.

Jeg er ikke det vilde morgenmenneske, over hovdet!
Så jeg er ikke den der hopper frisk og kåd ud af dynerne når solen står op.

Ester er frisk, alt for frisk, hun vågner super frisk og suser rundt når først fødderne har ramt gulvet...
Jonathan er lige som mig, morgendoven og kommer gerne luntende ind og spørg om ikke vi skal putte, og jeg er ikke svær at få overtalt!

Så vores alene morgener starter gerne med en halv times muffen rundt i sengen, det er mega hygge!!!
Ester er med på sin måde, det er gerne op og ned fra sengen 100 gange måden. Jonathan snupper min dyne og putter sig, denne morgen havde taget Ipad'en med, og det var også ret hyggeligt.

Det var Ester der kom ind med kameraet denne morgen, og ja, hvorfor ikke ta' et par hyggelige billeder imens der blev puttet. At den unge dame er særdeles aktiv, ses jo så ret klart på de billeder hun er med på, de bærer et sløret præg af aktiv baby!



Ja, sovedyrene bliver også grundigt puttet, her er det Jonathan der har været i aktion...

tirsdag den 24. juli 2012

Om at hækle og holde vejret...



I går aftes blev jeg færdig  med mit hækle projekt, og det er blevet så smukt, jeg fortrød næsten at jeg har lovet det væk....

Men kors hvor fik jeg ondt i maven og svedige hænder da jeg hæklede den sidste omgang af kanten, for pludselig så det ud som om der ikke var nok garn, til at nå hele vejen rundt og jeg ville bare så gerne være færdig...

Den lille snas der ligger på den blå baggrund, er hvad der blev tilbage, så heldigvis kom jeg i mål! Men jeg syntes at det vare lige trængt nok til sidst. Men på den anden side, så er der ikke så meget rest tilbage og det der er tilbage regner jeg med at bruge på det yarn bomming projekt jeg har i tankerne, men ikke helt er kommet i gang med endnu. Det bliver en mindre detalje til at starte med, så kan det jo altid udvikle sig!!!

Nu er tæppet vasket og ligger til tørre, og så venter jeg bare på at det skal blive okt. hvor det skal foræres væk...

mandag den 23. juli 2012

Den ene af de to...




For et stykke tid siden skrev jeg at jeg havde syet sommerkjoler til Ester, men det er desværre ikke meget de er blevet brugt.
Nu ser det heldigvis ud til at de bliver aktuelle igen, gudsketakoglov for det!
For hun er så sød med dem på (og så er det ikke spildt arbejde), denne er syet i det skønneste Amy Butler stof købt hos Malika og Rosa, den lækreste netbutik, men også et sted der meget nemt kan bruges alt for mange penge!

Den anden har jeg ikke noget billede af endnu,  for hun løber så hurtigt afsted, at det kan være svært at få et godt billede lige p.t.
Sidst hun havde denne kjole på, blev vi stoppet af en der ville fortælle, at det var en meget smuk kjole hun der havde på, og at det da iøvrigt var en sød pige vi havde....
Jeg indrømmer blankt at jeg voksede et par cm. ( er ikke særlig høj i forvejen! og så er det vel ok.?).

Jeg indrømmer også gerne at jeg elsker at sy kjoler ( mere end jeg havde forestillet mig!), og at jeg allerede har planlagt hvad jeg skal sy et par år ud i fremtiden... Men er dog ikke begyndt at sy dem  op endnu, tror lige jeg nøjes med at tage en sæson ad gangen.

lørdag den 21. juli 2012

Så nemt og så godt....





Indrømmet jeg syntes at det er benhårdt når Maria har aftenvagter... ikke mindst delen med børn der bliver sultne på et splitsekund!

Det er en uge hvor der spises en del nudler!
Det største nuddelhit er suppen her, der kan serveres lige som det ønskes og den er latterligt nem at lave (hvilket ikke skal undermineres det mindste....) Så ud over at være en god endestation for div. grønt og kød rester gir' det alle en mulighed for at få deres vilje omkring bordet. Ester fik nudler og kylling ( jeg bestemte at hun ikke havde lyst til at slaske suppe ud over det hele) Jonathan fik nudler, kylling og suppe og jeg kogte den sidste del suppe i to minutter med grøntsager, imens Børnenes kølede en smule af og så var der serveret...

Det tar ikke mage minutter at lave det hele, bedre bliver det ikke (jo når jeg kan spise en sidste rest til frokost dagen efter!).



En anden nuddel variant der er et hit...
Marinerede koteletter på pind, med nudler,  frisk fersken salsa, sugarsnaps, nudler og rigeligt chilisovs on the side...

fredag den 20. juli 2012

En lille tilføjelse...



Lige nu er jeg flad! Sådan helt flad...

Men det lille tæppe til puslingen er blevet færdigt og er blevet ret sødt, måske lidt for neutralt i farverne, men jeg vil jo gerne at de skal kunne bo både hos en lille dreng eller pige!
Men indrømmet, der er da tanker om et lille lilla tæppe...
Men det bliver først når batterierne er ladet lidt mere op igen, ikke fordi det er raketvidenskab, men bare fordi så er det sjovere at starte på noget nyt...

På vores altan er der rigtig kommet gang i blomstringen af vores New Dawn rose, den er så smuk med sine sart rosa blomster der kommer i små klaser, må nok konkludere at jeg har en svaghed for lyse lyserøde roser... ja, okay så lyserøde blomster i det hele taget, elsker bare deres sarthed og ynde...


onsdag den 18. juli 2012

Strikkeklub....

I går havde vi ekstra besøg i strikkeklubben, der var kaos i logistikken på hjemmefronten, og jeg havde lovet at åbne i klubben! Så børnene blev pakket og slæbt med! Der var heldigvis massere af plads, så de løb rundt og hyggede sig... Heldigvis.... Jeg fik ikke strikket meget, men kom igang med et lille tæppe puslingen skal sendes afsted i... Bare et lille hygge projekt.

tirsdag den 17. juli 2012

Fake liberty og ægte forlækkersthed....



Jeg har fundet et skønt kjole mønster... og denne kjole er nummer tre der er syet op efter det!
Det er både nemt og ligetil at at ændre i mønsteret og kjolen er virkelig hurtigt syet, denne lavede jeg i går dog ikke i et stræk (da det lader sig sjældent gøre herhjemme!) men sådan lidt indimellem, når tiden var til det.

De to andre har jeg ikke vist frem endnu, men de har været i brug og de er så fine på, de har korte pufærmer og den ene af dem har bindebånd  om livet som denne, den anden er bare løs... Tanken var oprindeligt at der ikke skulle syes kjoler med lange ærmer før om en måned eller to, men vejret indbød bare ligesom til det...

Jeg ville virkelig ønske at det var lettere at se den, men jeg kan ikke få lov til at fotografere damen mens hun står stille, så derfor er det på hug og selvfølgelig med sut i munden!!!
Æblet hun leger med strikkede jeg sidste år og det er så sødt, oprindeligt er det en orm der skal bo inde i det og ikke en sut... men igen hvad ved jeg om den slags? Når nu sutten er så meget lettere at putte derind!

Lykken er, at opdage at kjolen passer perfekt til de små gråblå sandaler jeg kuppede til hende i Magasin under deres udsalg, dejligt når garderoben hænger bare lidt sammen...

lørdag den 14. juli 2012

På en regnvejrsdag....




Vi har lavet Shane!

Ja, det kalder Jonathan det når vi finder limpistol og gammelt skrammel frem... denne gang gik det ud over champagne propper, posen med ispinde tandstikkere og sært dims, en gammel halskæde, lidt farvede fjer og posen med øjne fra fætter BR!

Det er ret hyggeligt, og selvom det ikke er så tit det sker nyder vi det begge når vi er i gang. Den samme dag fik vi også lavet en "tømmerflåde" af en masse vinpropper vi limede sammen, den blev bemandet af en (for real) tændstikmand, med muslingeskals fødder så han selv kan stå, han fik en fiskestang og en mindre beholdning af fjerhale fisk og tomme sneglehuse... Samt et ispinde skilt med ordene pirat ø... Der mangler faktisk kun et sejl på masten så er han klar til at blive smidt i en vandpyt eller fyldt håndvask...

Da vi var i Sverige så jeg denne pose bolcher og min platte side kunne ikke bare gå forbi uden at lægge den i kurven, fantastisk humor.... Der er ikke taget hul på dem endnu, for jeg smiler stadig hver gang jeg ser dem og så nænner jeg det ikke! Lidt ligesom med de fine plastre....


fredag den 13. juli 2012

GIVE AWAY...




Spontan give away...

I anledning af det usandsynligt dårlige sommervejr fik jeg lige lyst til at lave en lille give away...
Jeg har eksperimenteret foran symaskinen og lavet denne lille søde pusling med kaninører, den er temmelig sød, og selvom min smukke pige ville blive lykkelig for den, har jeg fået lyst til at sende den ud af huset. 

Skulle du ha' lyst til at være modtageren af ham/hende så meld dig som fast læser og læg en kommentar i feltet herunder (er du fast læser allerede, så læg en kommentar, så ved jeg at du vil være med).
(Det er frit for at "reklamere" med link på egen blog, det giver ikke ekstra lod, men plus på karmakontoen...)

Den trækkes den 30 august.


Rigtig god sommer.

Der er kommet et lille hæklet tæppe med, den kan jo ikke rejse hjemmefra uden en lille klud!

Vinderen er trukket.... Tillykke til ffluwer.

torsdag den 12. juli 2012

Sødt med sød på...




Vi har været et smut til Sverige.
Bare en enkelt overnatning, men det gjorde ikke turen mindre skøn og børnene kunne ikke holde til meget mere, det var lige overvældende nok at sove ude, så ingen af os sov særlig meget!
Desværre har vi ikke så meget træning i at rejse på ferie!

På vores færd fandt jeg disse tröstiser, en lille dobbbelt pakke, der i den ene side har alm. plastre og disse enormt nuttede trøstedyr i den anden! Det ligner plastere men de har ikke den der gazeagtige dims nedenunder.
Så fine og søde og til at sætte på når man er lidt bange, ked af det eller bare trænger til trøst....
Og med sådan en lille lodden fyr på armen der er lige til at nusse, skal alt det dumme og triste nok gå væk igen...

onsdag den 11. juli 2012

Massere af skønne kys...


Et favorit mix herhjemme må være chokolade og lakrids, ikke kun hos os voksne men også hos de små. Derfor blev jeg inspireret til disse kys... De er rigtig rigtig rigtig gode (vi kan også anbefale at knuse dem let og blande dem med friske jordbær og lidt flødeskum el. vaniljeis!), det lyder og ser måske ikke så fantastisk ud, men åhhhh hvor er det skønt!

Lakrids pulveret jeg har brugt er fra http://www.blacklakrids.dk/ det kan købes i deres webshop eller i deres stand i Torvehallerne. Det er et meget fint pulver, i modsætning til det fra Johan Bülow er temmelig groftkornet.
Den mørke chokolade må ikke være for bitter (selvom jeg er fan), så en mørk plade fra marabou el. toms er fin til formålet...

Lakridskys med chokolade swirl.

300 g. sukker
4 past. æggehvider
en dråbe eddike
et lille drys vaniljesukkerel. 1/4 stang vanilje
10 g. lakridspulver
130 - 150 g. mørk chokolade

Tænd ovnen på 110 grader og gør to bageplader klar med papir.
Æggehviderne piskes til de danner bløde toppe, så drysses sukker, vanilje og lakrids i og der piskes til sukkeret er opløst (dvs. at det ike længere knaser...), smag evt. om der skal mere lakrids i, smagen "rå" er den samme som bagt. Hæld eddiken i og pisk grundigt.
Smelt chokoladen i vandbad, når chokoladen lige netop er smeltet vendes den i æggemassen.
Sæt kyssene op, enten med sprøjtepose eller teskeer og bag dem i 45 - 50 min. alt efter størrelse. Jeg kan godt li' dem lidt seje så jeg giver dem fem min. mindre.

Lad dem køle ned og nyd dem så fuldt ud...






søndag den 8. juli 2012

Italian style.






Nu var det igen tid til at holde fødselsdag herhjemme, denne gang skulle det være Italian style.
Det var ikke stort vildt og voldsomt, bare  småt og hyggeligt.
Mit indslag til festlighederne, var et skønt focaccia brød med rosmarin fra altanen, en salat (med urter, fersken, mozzarellaost og ristet parmaskinke) fint anrettet på et stort fladt fad, og så lige en kage.
Ikke en hvilken som helst kage, men en tiramisu lagkage med friske jordbær til, den var skøn og løste så fint dilemmaet kage eller dessert? For det var en perfekt kombi af begge dele.
Det var første gang jeg lavede alle tre ting, men helt sikkert ikke den sidste!
Nu er alt opvask og oprydning ovre og jeg vil falde om og glæde mig til familieturen i morgen...

torsdag den 5. juli 2012

To fluer med et smæk....

I øjeblikket er jeg ved at sy en del modeller der er ens for og bag! På nogen af dem har jeg sat en lille pynte knap på forsiden, men her til morgen kom jeg til tænke på at de navnemærker, jeg har købt for længe siden kunne gøre tricket. Så nu kan der kendes forskel på for og bag og kjolen er navnemærket med ejerens navn.

tirsdag den 3. juli 2012

På rov...


En New Dawn rose i en af Liebe's vaser, på et fad fra Liebe, det er så smukt at det næsten er poetisk! Det er i hvertfald noget af det bedste jeg ved...

Rosen har jeg hugget i en park, da jeg alligevel var ude for at hugge hyldeblomster (det er jeg jo nød til hvis jeg skal bruge dem, de kan jo ikke gro på altanen! Og må man ikke godt det, så længe det er i anstændig mængde?)

Lige nu er kolonihave drømmen stor, men desværre er udsigterne lange. Det ville ellers være skønt med et lille fristed, dedikeret til afslapning, havehygge, bål, citronsodavand med smalle sugerør og syltning og saftkogning af div. frugter og bær... Overvejer at spille lotto i dag, måske bare denne ene gang ville være min heldige gang?



mandag den 2. juli 2012

Postkort #1


Søvnløs....

Jeg elsker at det er holdt op med at regne, men er ikke vild med de varme nætter der er kommet, for der kan jeg ikke sove...
Så nu hvor klokken er 01.30 har jeg klippet to små sommerkjoler til Ester, jeg kan ikke begynde at sy på dem nu, for så vågner resten af familien! Og hækle arbejdet er alt for varmt at sidde med.

Men så har jeg fået kigget al mailpost igennem, været på facebook (kig gerne forbi på min side, der er linket til den her til højre på siden) og ikke mindst drukket dejlig urtete ( der ikke har haft nogen effekt overhovedet!).

Så hvad skal jeg nu finde på?

Kigger rundt i blogland og lader mig inspirere...

K.H

Nanette


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...