torsdag den 26. januar 2012

Snor, sok, sæk og ny beboer...



Så er der suttesnore klar til at sende til min kære nisse... Elefanterne er broderet efter mønsteret i Theresa Maria Jessing's Gavebog, Æblerne har jeg selv tegnet, for da jeg først havde lavet en snor til Ester var jeg blevet bidt og selvom det tar' sin tid, er det hyggeligt og syntes faktisk at de er ret fine, i forhold til de der ellers er på markedet.
Lige præcis den bog er en af mine aller yndlings, den er så inspirerende og hyggelig at kigge i og der er da også efterhånden lavet lidt forskelligt fra den.




ENDELIG blev sokkerne færdige... De leder stadig mine tanker hen på lys reklamer der spejler sig i nattesort vand, men i mit univers er det ikke en dårlig ting, en ting er under alle omstændigheder sikker, de er mega bløde og rare at ha' på... Og det er helt sikkert også det sidste par sokker jeg laver i et stykke tid, for indrømmet, det er ikke det mest spændende arbejde at sidde med. Tænker at det er en foxy pude til sofaen eller en cardigan til lillepigen der står for tur.



Når man er lidt træt er det dejligt at putte sig lidt i en sækkestol/pude... Stolen blev syet i sommers og har været flittigt brugt af begge børn.
Den er efterhånden klasket lidt sammen, men så må den jo lige fyldes lidt op igen, storebror har bedt om at få sin egen, så muligvis den bliver til i løbet af foråret.



I tirsdags kunne jeg hente min trækanin... Det var kærlighed ved første blik... Jeg så den i en børnetøjsbutik som en del af deres dekoration, og vidste at den måtte jeg bare eje, og heldigvis kunne det lade sig gøre for et mindre beløb til kagekassen.

søndag den 22. januar 2012

Give away


Så blev det tid... Havde lovet at afsløre en af mine "reste" projekter, og her er det i form af en give away....
Hæklede armringe ( opskriften er set hos Karen Klarbæk)... Men hvis jeg selv skal sige det, så er de ikke helt ved siden af! Og de afspejler jo fint det danske vejr og mine fortrukne farver når det kommer til garn!
For at være med kan du enten:

1 lod skrive en kommentar
2 lodder skrive en kommentar og blive fast læser
3 lodder skrive en kommentar, fast læser og linke til min blog.

Hvis du ikke lige har en blog så skriv din mail adresse i komentaren, så jeg kan sende til dig hvis du skulle være den heldige vinder.
Det er måske lige stort nok sat op men nu prøver jeg.
Vinderen trækkes d. 1 feb.

lørdag den 21. januar 2012

Opsamling




De har ligget i en lille pose siden før jul, mest fordi den oprindelige tanke var at de skulle ha' små ører og laves til mussesko, med fin lyserød snude, hale og hele pivtøjet. Og det havde jeg ikke lige tid til, så de gik lige i dvale en måneds tid! Og da jeg tidligere idag fik strikket ørerne og holdt dem op til kunne jeg se at det slet slet ikke ville virke for mig.... så jeg smed tøflerne i vaskemaskinen og besluttede mig for at det under alle omstændigheder ville være bedre med et par der var helt plain... men hovsa i restekassen lå der lidt sennepsfarvet garn og kaldte på at blive til pom pom'er, og så gav det jo pludselig sig selv... 
Supersøde (syntes jeg) at de er blevet, og jeg glæder mig til at se dem på.

Ellers er der ikke noget vildt på pindene p.t. Der er optræk til endnu et par sokker. Denne gang er de strikket af garn jeg har fået forærende. Jeg ved ikke helt hvad jeg syntes om dem! farven er lidt sær og jeg kommer sådan til at tænke på lysreklamer spejlet i nattemørkt vand (og kan høre Kim Larsen synge den der med Dronning Louises bro!). Kvaliteten er fantastisk! de er super bløde og jeg igang med den sidste sok... og så skal der lidt udfordringer til igen.

fredag den 20. januar 2012

Tyvstart...



Idag har vi tyvstartet weekenden! Jeg har Jonathan hjemme fra skole og vi har rå hygget os, der både snakket, spillet wii og nintendo, og i skrivende stund sidder han og leger med lego, jeg elsker at sidde og lytte til lego figurenes samtaler... Der er gjort klar til at bage pandekager og lave kaffe til Maria kommer hjem... Og ja vi har nattøj på. Så vi er virkelig kørt i stilling til en rolig og hyggelig weekend, der måske max. byder på en tur i Ikea (uden børn!), bare for at kigge og handle et par småting.

Endelig er det sidste sting på suttesnorene til veninden sat, og lige så snart klemmerne dumper ned i postkassen, kan de gøres helt færdige, det har taget lidt tid, men de er blevet rigtig søde og så er det jo ventetiden værd!



torsdag den 19. januar 2012

En af mine laster.








I min barsel, har jeg virkelig fået smag for disse her knækbrød! de er super sprøde uden at være hårde... Så der er næsten altid fyldt op i en kagedåse så der er lidt, når snack trangen melder sig og ikke lige lader sig fortrænge.
Den oprindelige opskrift, bliver gerne krydret lidt enten med lidt fennikelfrø, chiliflager eller nigellafrø. De er lidt porøse men hvis de ikke skæres super store, kan de sagtens ryge i en lille pose og med i skoletasken, uden at nå frem som smulder.

Prøv dem, de er det værd!

1 dl. græskarkærner
1 dl. solsikkefrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. havregryn
3 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. flage el. fint salt

Dette røres sammen i en stor skål
og herefter tilsættes

2 dl. vand
1dl. rapsolie

Rør det hele sammen til en klæg masse, og dej massen i tre dele.
læg hver del på bagepapir. Et nyt stykke bagepapir lægges oven på og dejen rulles/trykkes så tynd som muligt. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær markeringer i så brødet kan knækkes når det er bagt.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15. min.(de må ikke være bløde når de kommer ud!). Jeg giver dem gerne til de er lysebrune så får frøene sådan en god ristet smag.




tirsdag den 17. januar 2012

Hjemmestrik øhhh nej tak...






Det var den besked jeg fik, da det begyndte at blive vinter... Sådan! Efter at have strikket flere sweatre og lækre trøjer i alle tykkelser (en til al slags vejr!) Havde min søn bare fået mere end nok... Og det er da ok tænkte jeg, (med slet skjult ærgelse) for hans mening skal jo også respekteres. Men da jeg så havde lavet et par ting til lillesøster, kom han og spurgt om han aldrig måtte få noget jeg havde lavet? jo da... havd kunne du tænke dig? jo altså sådan en hue med boble på, og så nogen nye sove sokker... Så i løbet ef kort tid fik jeg lavet to huer efter anvisning (!) og lidt til at varme tærne i.

Det ene par af sokkerne var endt i skammekrogen, men nu er det lykkedes mig at ta' mig sammen og få strikket dem færdig, og det fuldendte lykken. Og jeg ved i sandhed at det er en følsom dreng jeg har, når han siger: mor jeg kan mærke at de er strikket med kærlighed!

Nu sidder jeg her og skal starte noget nyt op... og for første gang er jeg lidt tabt! Jeg aner ikke hvad jeg skal starte op! Så resten af min aften skal bruges på at planlægge hvad det skal være, for jeg kan mærke at det ikke er tid til at lave egen opskrift endnu... Der må tænkes, pudses næse og drikkes te.

mandag den 16. januar 2012

Alt andet end gråt...






Jeg er faktisk ret glad for grå, men er lige ved at kløjs i grå dage og gråt vejr! Så nu har jeg lukket lidt forår ind med fine lyserøde primula, en fælde jeg falder i hvert år, når de dukker op i butikkerne. Jeg har prøvet at vælge en anden farve, men på næsten magisk vis, er de byttet ud med disse når jeg er kommet til kassekøen... og jeg bliver lidt gladere i låget, når mit natbord er pyntet med lidt fine blomster.

Og så blev de fine slikfarvede sokker færdige og ja jeg kan nærmest mærke bølger af glimmer og farver vælte op igennem kroppen når de er på... Har meget glade tær' !!!

Weekenden er gået med alt andet end krea... har kun lavet en halv sok i str. 32-33. Men er til gengæld blevet rimelig sej til Mariokart!!! Var faktisk nød til at kører et par baner efter Jonathan var gået i seng igår, og har så også kørt rundt i mine drømme... Er så hooked at jeg her til morgen aftalte med Jonathan at vi skulle sende resten af familien på weekend ude, og så skulle vi to bare spille til vi ikke kunne mere og så lige et par baner mere...






onsdag den 11. januar 2012

Vinderen er.........



Herhjemme starter det tidligt! Allerede nu går Ester bevidst efter mit garn, målebånd og hvad der ellers er af spændene håndarbejds tilbehør at gå efter! Det er ret sødt at se hvordan , specielt det gule målebånd, transporteres rundt i hele hjemmet. Den ene ende puttes i munden og så er det ellers derudaf med fuld fart, på den her lettere klodsede måde hun halvt kravler og numser sig frem på....
Det er som regel stilhed der indikere at nu har hun fundet noget der er rigtig spændende og helt sikkert ikke tiltænkt hende!

Det får hun ikke mulighed for i morgen. For jeg har været så heldig at vinde billet til barselscafe på min yndlings cafe, så der må hun sidde stille og pænt mens jeg lytter, lærer og spiser skøn brunch... Så kom tanken jo at måske netop i morgen skal hun ha' udleveret målebåndet så er der større chance for den der stilhed... Efter at ha' gået op skulet lidt til de der hængepartier og lyttet til hvad Lise har sagt har jeg besluttet at smide et af projekterne på porten og er gået igang med to af de andre...

De fantastiske sokker jeg skrev om sidst, er endelig blevet færdige og er intet mindre end fantastiske! Jeg glæder mig så meget til at vise dem frem, de er så meget til at blive i godt humør af. Og så er der brygget på en god ide til brug af nogen af de mange garn rester... sløret løftes d. 23 januar!

mandag den 9. januar 2012

Hængeparti




Er vågnet op med følelsen af at alt der bliver sat i gang i dag vil sætte sig på tværs... Det er ikke helt til at ryste trætheden ud af kroppen og selvom jeg på vej hjem, fra at have afleveret i skolen, tænkte at nu skulle det blive godt med en helt almindelig hverdag... Så er det alligevel bare som om jeg er gået i bak gear... Prøver om endnu en kop kaffe skulle kunne sparke liv i mig.
Fik ellers taget rigtig godt fat på et af nytårs fortsætterne i går, fik ryddet op og sorteret i mit garnlager, og må konstatere at jeg nok ikke behøver at købe strømpegarn i år,og jeg skulle gerne inden ugen er omme ha' mig et par sokker i slik farver med sølvglimmer effekt! jeg er sikker på at den model får man ikke sure tær' i!
Det affødte også at der blev taget hul på oprydning og planlægning af indretning i stuen...
Desværre fandt jeg også et par henlagte projekter! pokkers hader når de falder i baghold, men er der ikke noget om at det er nemmere bare at få det lavet færdigt og så slipper man for at tænke mere på det? tror at jeg afprøver teorien, og lover hermed mig selv at jeg ihvertfald skal ha lavet to af de ting der er igang færdige før jeg tar' hul på noget nyt... Måske det lige skulle med ind under fortsætter indtil jeg er i bund? uf! den tænker jeg lige lidt over...

lørdag den 7. januar 2012

Pakke til jylland





Så fik jeg (på trods af oversprings handlinger) syet frugtposer til to søde jyske piger. Der har ellers været kommet noget i vejen, hver eneste gang jeg lige skulle til at starte. Men i går var lykkens dag og nu er det bare af sted til posthuset på mandag. Så nu er der endnu en ting at strege fra listen, love it! Blev lidt inspireret til at sy et par stykker i forskellig størelse hjem til, så der er til tur madpakker og at holde styr på snacks til ungerne når vi skal ud.

tirsdag den 3. januar 2012

Når tiden peger finger...

Helt mirakuløst sov begge børn da klokken var 20.00 det er ellers ved at være et stykke tid siden det sidst er sket... Så med udsigt til at have hele aftenen til rådighed, smeltede min hjerne helt ned og jeg endte rastløs og irriteret ( muligvis også irriterende), men da roen endelig var ved at indfinde sig, vågnede begge børn med stor ståhej! en med vokseværk og en bare fordi... så alt i alt er en aften, hvor jeg kunne have lavet lidt opsamling af projekter med nære deadlines, væk pist borte. Nu håber jeg på en lang lur i morgen og ro i kroppen så jeg kan komme videre.

En af de løse ender blev bundet op i går aftes, da jeg endelig fik strikket min kæres strømper færdige, jeg havde foræret hende garnet i julegave, samt lovning på at de hurtigt ville blive strikket, men hold da op hvor havde vi travlt mellen jul og nytår! så de tog sin tid, men heldigvis er vinteren jo langt fra ovre, så der skulle være rig mulighed for at få dem på snart.

Lige nu sidder jeg i køkkenet og nyder stilheden, for alle andre er gået i seng, jeg prøver at planlægge imorgen, men ved at hvis jeg ikke snart går i seng så er der vist ikke meget gejst at gøre godt med... så nu vil jeg hoppe i seng, satse på at der soves igennem og så vågne op uden den onde rastløshed... (Selvom sandheden er at jeg mest har lyst til at blive oppe hele natten, i selskab med en kop kaffe og lidt håndarbejde).

Store planer og beskedne fortsæt...




Skulle egentlig have været i mødregruppe i dag, men da det blev aflyst, har jeg nulret rundt og lavet lidt af hvert, så nu er vasketøjs bunken ved at være på normalt leje i stedet for på ekstrem... det er utroligt hvad ca. 14 dage uden vaskemaskine kan gøre ved en stakkels vasketøjskurv....
Men der er også blevet plads til noget af det sjove, har lavet små broderi "skitser", og fundet farvecombier til et andet motiv... Der er ved at skulle laves en ordentlig omgang suttesnore!
Har tænkt meget på nytårsfortsætter for dette år, er endt med nogen der skulle være nogenlunde at overholde, udelukkende fordi de er lystbetonede. Så jeg ser frem til at lave min egen strikkeopskrift på en bluse til Ester, at få lavet en super inspirerende og funktionel arbejdsplads og få tjek på stuen, det sidste hænger temmelig meget sammen med nummer to....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...