Et favorit mix herhjemme må være chokolade og lakrids, ikke kun hos os voksne men også hos de små. Derfor blev jeg inspireret til disse kys... De er rigtig rigtig rigtig gode (vi kan også anbefale at knuse dem let og blande dem med friske jordbær og lidt flødeskum el. vaniljeis!), det lyder og ser måske ikke så fantastisk ud, men åhhhh hvor er det skønt!
Lakrids pulveret jeg har brugt er fra http://www.blacklakrids.dk/ det kan købes i deres webshop eller i deres stand i Torvehallerne. Det er et meget fint pulver, i modsætning til det fra Johan Bülow er temmelig groftkornet.
Den mørke chokolade må ikke være for bitter (selvom jeg er fan), så en mørk plade fra marabou el. toms er fin til formålet...
Lakridskys med chokolade swirl.
300 g. sukker
4 past. æggehvider
en dråbe eddike
et lille drys vaniljesukkerel. 1/4 stang vanilje
10 g. lakridspulver
130 - 150 g. mørk chokolade
Tænd ovnen på 110 grader og gør to bageplader klar med papir.
Æggehviderne piskes til de danner bløde toppe, så drysses sukker, vanilje og lakrids i og der piskes til sukkeret er opløst (dvs. at det ike længere knaser...), smag evt. om der skal mere lakrids i, smagen "rå" er den samme som bagt. Hæld eddiken i og pisk grundigt.
Smelt chokoladen i vandbad, når chokoladen lige netop er smeltet vendes den i æggemassen.
Sæt kyssene op, enten med sprøjtepose eller teskeer og bag dem i 45 - 50 min. alt efter størrelse. Jeg kan godt li' dem lidt seje så jeg giver dem fem min. mindre.
Lad dem køle ned og nyd dem så fuldt ud...
6 kommentarer:
Nøj de ser skønne ud, de skal prøves!
Mmmm! Tror jeg vil bage en portion til min mor der elsker både chokolade og lakrids ;)
Mmm ja kyskager / marengs (kært barn har mange navne..) er en lækker ting!
Har aldrig prøvet at lave dem med smeltet chokolade, men det skal da prøves
God eftermiddag
De er super gode.... så glæd dig ; )
Så tror jeg at hun bliver glad, det er også en lækker kombi!
Tak og i ligemåde, Håber at de bliver gode, jeg fortrækker smeltet frem for hakket, da det har en tendens til at falde lidt ned mod bunden...
God fornøjelse med bagningen.
Send en kommentar