torsdag den 24. januar 2013

En kærlighedshistorie...

 

Nu er det ikke kærligheds historier jeg skriver mest....

Eller er det? Når jeg fortæller om en aften med te, en lille kage og en bog kun i selskab med min store dreng, så er det jo en kærligheds historie... den ender oven i købet i et kys, ikke et af de hede men et varmt godnat et af slagsen... Det er da kærlighed!

En af mine andre kærligheder (hedder det det?) er at bage, som i jo nok har opdaget så elsker jeg at bage og lige nu i skrivende stund, er der endnu et forsøg på Henriettes æblekage der står i sin form og venter på at være kold nok til at blive lukket ud... Den er afprøvet før, og den driller men denne gang ser det ud som om jeg har knækket koden, lækker ser den ud!

Og så er der disse tre små herligheder...
Den første med vanilje er den originale fra Meyers bagebog, den er fantastisk og bagt flere gange uden nogen klager, de to andre er varianter jeg har fiflet mig frem til...

Særligt udgaven med pecannødder i karamel af ahornsirup og med (et strejf af) appelsin er i høj kurs lige nu, den er varm og krydret i smagen. Ideen til den kom juleaften, da jeg sad og spiste en rå grønkåls salat med glaserede nødder...
Og nu hvor jeg var igang blev det også til en portion med tørrede hindbær og citron tænker at den er god til den grønne te med citron fra pukka som jeg er blevet så glad for... (Det gør de...)

Jeg kan kun opfordre til at prøve denne opskrift med det samme, småkager hører ikke kun julen til...

Den originale med vanilje:
ca. 60 stk.
1 vaniljestang
160 g. sukker
200 g. hvedemel
140 g. koldt smør i tern
50 g. mandelmel
1 knsp. fint salt
1 æg

Skrab vaniljekorn ud på et spækbrædt og hæld to skefulde af sukkeret over og "masser" det sammen.
Bland mel og det koldesmør sammen til det ligner revet parmesan (evt. i rørkeddel med spartlen på) tilsæt mandelmel, vaniljesukkeret,sukkeret og salten bland det godt og tilsæt det ægget og rør/ælt til dejen er samlet og ensartet.
del dejen i to og rul hver stykke til en pølse der pakkes ind i film eller madpapir og lægges i enten fryser eller køleskab. De skal være HELT kolde inden de kan skæres...
Når de så er kolde skal de skæres i tynde skiver lægges på bageplader beklædt med bagepapir. De flyder lidt ud under bagningen så hold lidt afstand, så du ikke ender med en stor kage!
De skal bages i en 180 grader varm ovn i ca. 6-8 min. De må ikke blive for mørke så bliver de bitre...
køl dem af på en rist og lav en kande kaffe eller te...

Den med hindbær,citron og vanilje

En portion af den originale dej!
30 g. tørrede hindbær
skal af en citron

Hak hindbærene groft og riv skallen af citronen fint, bland begge dele i dejen sammen med sukkeret.

Skær kagerne med en brødkniv, det gør det lettere at komme igennem de stykkerne af tørrede bær.

Dem med pecan, ahorn og appelsin.

Inden du laver dejen skal du lave en karamel af:

50 g. groft hakkede pecannødder
100 g. ahornsirup
20 g. smør

Alle ingredienserne hældes i en lille kasserolle og koges til en brun og meget tyktflydende masse, pas på at nødderne ikke brænder på, så bliver det bittert, når karamellen er klar skal den køles af på en bageplade med papir.
Når det er koldt hakkes den fint, men ikke i smadder (!)
Nu kan du lave en dej af:

160 g. sukker
200 g. hvedemel
140 g. koldt smør
50 mel af fint hakkede pecannødder
1 knsp. fint salt
1 æg '
skal af en halv appelsin
Karamellen der lige er hakket...

Fremgangs måden er ligesom den originale karamel og skallen tilsættes sammen med sukkeret. Denne dej er helt klart nemmest at skære frossen og med brødkniv ellers vil den gerne smuldre... De er ikke kønne men de smager fantastisk...

Der er givet grønt lys fra meyers til at jeg bringer opskriften....

2 kommentarer:

Emilie Fauerskov sagde ...

Det er jo rendyrket kærlighed på "spread The looove" måden ;-) mums!

Unknown sagde ...

Ja ikke... lav dobbelt op og smid et par ruller i fryseren, det bliver du ikke ked af ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...