torsdag den 31. maj 2012

Onsdags besøg...








I går havde vi Jonathans legegruppe på besøg, det var vildt hyggeligt...

Da der havde været fælles tegning på gulvet og de havde sat første omgang melon, knækbrød og saft til livs, leget div. bogstav lege, kunne drengene ikke mere, de måtte bare lege med Lego og det gad pigerne slet ikke, men de vidste heller ikke hvad de så skulle finde på...

Så efter kort iblødlægning af hjerne, kom jeg i tanke om at jeg da havde nogen spændeklips liggende (og begge piger har langt hår...).

Det tog dem ikke lang tid, at finde ud af, at det ville de da gerne lige prøve at se på...
Så ud rullede arsenalet af perler, kunstige blomster, ponpom'er, fjer og andet dims.
Ja, selv den sløjfe der var kasseret til den grå buksedragt ( men naturligvis gemt, cause you never know...) fik nyt liv, med en lille orange ponpom (med glimmer naturligvis).
Da limpistolen var godt varm og ærmerne rullet op, gik vi i krig...

Og se nu hvad der kom ud af det.
En lille fin samling spænder, der sirligt blev pakket i cellofan poser, og stolt vist frem til forældrene, da  de blev hentet. (På det tidspunkt sad begge piger i sofaen og fingerstrikkede, mens drengene stadig var dybt inde i Lego universet, hvor de byggede de sejeste ting).

Fantastisk at ha' ca. fire timer i selskab med fire 6-7  årige, temmelig underholdende, selvom himlen skal vide at de taler utrolig meget... : )


Kom og strik med...

 

Hver anden tirsdag er jeg i strikkeklub, det er  helt vildt hygggeligt.
Det er meget forskelligt hvad vi strikker eller hækler, men en ting er sikker... det er nogen gode timer mellem19 og 21. Sidste tirsdag da vejret var så smukt, rykkede vi ud i haven, det var så lækkert.
Det var egentlig meningen at vi skulle holde sommerferie, men det ser heldigvis ikke ud til at blive til noget...

 

Denmark, Copenhagen, Brønshøj
Hosted by: Rytterskolens Strikkecafe
Location: Brønshøj Torv v. Rytterskolen
Time: 10:00-15:00
Date: June 09, 2012

How to get there:
Vi sidder på bænkene på Brønshøj Torv.

Please bring:
Bare kom! og tag dit strikketøj eller hækletøj med. Så vil du møde andre som hygger sig med håndarbejde. Vi har kaffe/the, vand og frugt til alle strikkerne.

The backup plan is:
Hvis det regner eller er koldt, sidder vi indenfor i Rytterskolen, som ligger lige ud til Brønshøj Torv.

This KIP is not knitting exclusive
There are free bathrooms available nearby




onsdag den 30. maj 2012

Salat og en pakke uden bånd...



Okay, indrømmet, salat er ikke et fyord, men jeg klapper heller ikke af fryd... Ikke at jeg ikke kan lide grønt, er faktisk ret vild med det, men salater er nu bedst når de er inspireret, det behøver ikke være stort og fancy, men med lidt mere omtanke og mindre rutine, så er det bare meget sjovere at spise salat...

Og inspireret, det blev jeg i den grad i sidste uge.

Vi får kasser fra årstiderne, for det meste denne måltidskasse, men i sidste uge prøvede vi noget nyt, nemlig den ekstra store mixkasse.

Da jeg pakkede den ud lå der bla. en bakke med ramsløgsblomster. Da jeg havde set dem an en dag eller to, kom jeg på denne salat med gourmet bønner (...), asparges, romainesalat, bacon og blomster... Den så fin ud og smagte skønt.


Pinsesøndag holdt en af drenge fra klassen fødselsdag, gæt selv hvem....
Så blev det jo heldigvis, tid til indpakning af gave, og eftersom Jonathan ikke vil ha', at jeg kommer bånd på til hans drengevenner, måtte jeg jo gå til tapen i stedet for, men det er heller ikke sådan at kimse af, jeg blev ihvertfald glad for resultatet, der også blev godkendt af poden... Indholdet? en lille drage i LEGO og fem kr. (for han ville gi' penge og jeg havde købt dragen... Så jeg vurderede at det var mere end fem kr. værd at vi begge var glade, og Rumle var jo den største vinder i den sag...).

tirsdag den 29. maj 2012

Kreativt rod eller bare rod?




Jeg tror, at jeg læner mig op af, at det er kreativt rod....

For jeg roder, når jeg er i gang med et eller andet, og det er jeg jo altid... Så, ja, jeg trækker indimellem et spor af ting (rod) efter mig rundt i lejligheden...
Det er også tit den tilfældige sammensætning af farver og materialer der giver inspiration til nye ideer... og den inspiration vil jeg ikke være for uden!

Billederne blev taget, for at holde fast i den farvesammensætning der var kommet, for jeg havde en følelse af at den skulle jeg få brug for senere.

Og for kort tid siden, blev jeg færdig med en lille kjole (strik...) og skulle sætte et broderi fast, men kunne ikke bestemme mig for tråd farve, det blev lidt lettere når jeg lod mig inspirere af farverne fra billed et.

Moralen af denne historie er:
Rod og dokumenter det! du ved aldrig hvornår du får brug for det...

Den største øjenåbner var, da vi fik orden i hele stuen (hvor mit kreahjørne også befinder sig!!!), jeg gik rundt som en ulv i bur og var helt bagvendt.
Det var først efter tre dage jeg var på plads igen (læs: der igen lå/stod lidt forskelligt på skrivebordet og hylderne oppe over havde fået lidt mere fylde.), og kunne fortsætte med det jeg nu havde sat i gang.

I går var jeg lige forbi denne side, jeg har længe haft lyst til at handle der, men det er bare ikke blevet noget før nu. Så nu varer det ikke længe, før der ligger mere brodergarn og  flerenåle på bordet, men så kan det jo være jeg får flyttet noget andet inden.
Jeg glæder mig, og har allerede bestemt mig for hvad det første projekt i den genre skal være... Men mere om det senere.



onsdag den 23. maj 2012

Det føles bare så godt...



Endnu en trøje strikket af rester fra kasserne... Det blev til et miks med baby merino fra Drops og en Superwash alpakka fra Hjertegarn og knapper fra svigermors gemmer... Opskriften er herfra og bare strikket helt glat ligesom denne her.



Nu skulle det være, jeg måtte bare få afsluttet de ting jeg havde på pindene...

Den øverste trøje, har virkelig feset husleje af... i ca. en måned har den ligget og drevet den af på mit skrivebord...
Det gik dog over stok og sten med det skønne hverdags dress, også selvom jeg lavede en fejl og måtte pille den op da jeg var nået til ribben første gang... Det meget fine broderi er et jeg har købt her.

Og endelig, i går var dagen hvor de begge blev afsluttet... Halsen på reste trøjen blev strikket færdig og begge bluser lagt i tasken til aftenens strikkeklub, så kunne jeg hæfte ender, sætte knapperi og sætte broderi fast, i mens der blev spist kage og drukket kaffe.

Så nu har jeg med god samvittighed startet et nyt strikketøj op, det er endnu et dress, bare strikket længere så det bliver en lille yndig kjole.

mandag den 21. maj 2012

En pose ris tak...




For ikke så længe siden så jeg et de skønneste ærteposer HER, de er super fine og jeg kan godt li' ideen med at de er i forskellig udformning...
MEN nu er mine stof rester lidt mere kulørte og neonbånd har jeg (desværre) ikke...
Så her må smukke Ester "nøjes" med mine kulørte rester, og den klassiske udformning i to forskellige størrelser... Som fyld har jeg brugt grødris så føles de ikke så knoldede, stoffet er nemlig ret tyndt.

De blev syet i torsdags og har været et kæmpe hit, lige siden det sidste sting var sat.
Og det er jo noget der tæller...
De er blevet bidt i, båret i munden ( nej vi har ikke hund, men baby...), kastet med og stablet. Det var faktisk først da jeg var færdig med at sy dem og stakkede dem op, at det gik op for mig at de jo er tusind gange nemmere at stable end klodser, specielt når man er lille og ikke har fået fin pudset motorikken endnu...



lørdag den 19. maj 2012

Ups.....

Skrev vist i går, at nu skulle den trøje til Ester være færdig. Det skal den også, men jeg er bare lige nød til at lave denne her først!

fredag den 18. maj 2012

En syltet sag...

Dette er dagens opgave!!!
Endnu en lille trøje til Ester, der (endnu engang) er lavet af rester.....
Den har ligget og ventet længe, men nu må den væk fra mit bord...

onsdag den 16. maj 2012

Mors fabrik...







Efter en temmelig lang pause fra symaskinerne, er jeg tilbage... Og jeg nyder det, og Esters garderobe er blevet sommerklar med lidt af hvert.
Jeg har hygget mig helt vildt med min lille tøjfabrik, og har faktisk kørt det som samlebåndsarbejde, så jeg ikke hele tiden skulle skifte maskiner.

Buksedragten og kjolen, er fra det samme mønster som den grå fra sidste uge, bare med et par små ændringer ( denne dragt har helt lange ben, i stedet for 3/4! og lidt klip og klister, der gjorde buks til kjole! ), og jeg er rimelig tilfreds med resultatet...
Jeg har ovenikøbet sat en lille blonde på kjolen, både i ærmer og oplægningen for neden.... og buksedragten har en lille, men grov, blonde i ærmet. Det ser ok sødt ud, uden at være over the top...
Eftersom modellerne er ens for og bag, har jeg pyntet med en lille (i anden sammenhæng, grim!) knap. Så skulle der  vist ikke være risiko for at der havner sammensyninger på forsiden af barnet!

Bukserne er bare sådan nogen 10 min. at sy nogen, uden nogen fiksfakserier, men sikkert er piv lækre når det er varmt. Og i virkelighedens verden får vi nok brugt de grå mest...

P.S. Det er jo ubeskriveligt skønt at have et ok. stof lager! Jeg har ikke været ude og handle noget ind før jeg skulle igang. Kunne bare hente fra hylderne, det vil kunne retfærdiggøre alle fremtidige impulskøb af denne slags!!! Med det sagt, er der tilbud på Drops uldgarn, og jeg har lige printet en opsrift på hverdagsdresset herfra såøhhh hej hej.

mandag den 14. maj 2012

Næsten som slik....



I denne weekend, blev jeg den heldige modtager af en stor portion fine gamle knapper... Og jeg glæder mig så meget til at tage dem i brug, men ligesom en god blandet pose slik er det ikke helt til at bestemme mig for hvor jeg skal starte!!!
Og eftersom jeg er mega kræsen når det kommer til knapper, er det fantastisk nu at eje en masse, der alle er rigtig fine.
Det var næsten som at være barn igen, og ha' fået lov til at kigge på knapper hos min mor el. farmor, alle de fine farver og former...
Jeg har allerede brugt en del tid på at løbe dem igennem igen i dag!



Ny buksedragt og pomponører, så er det  ikke svært at være mere lækker! Der er allerede klippet en del mere tøj, der lige nu ligger og venter på at jeg kommer forbi med fornyet energi...

søndag den 13. maj 2012

Lykken er....

Endelig! Efter at ha' haft en stue i mere el. mindre kaos i to år, har vi fået tjeck på den!
Så nu bliver Jonathan indimellem inviteret til tegning ved mit arbejdsbord... Og han elsker det. Det er noget helt andet at sidde og tegne der, med familien i ryggen og musik i højtalerne...

torsdag den 10. maj 2012

Har ikke givet op.... skulle bare lige noget andet! - Og opskriften på en dukkeundertrøje!




Ok, jeg indrømmer at teknik ikke er min stærke side, overhovedet! Jeg kan bare ikke få det til at lykkedes... så i stedet for at gi' op, syede jeg en buksedragt til Ester... (det er nemlig bare at lave noget andet).
Jeg har set den syet op herinde og jeg gik straks på jagt efter mønsteret, stoffet havde jeg liggende på mit lager!!! ( der har det ligget i mange år!) og pynte dimsen, er fra en hår elastik jeg har været super glad for og som nu var gået helt i smadder i gummibåndet.
Jeg var mange slags pynt igennem, jeg har strikket flere sløjfer i forskellige breder og mønster, jeg har syet sløjfer i alle varianter og leget med perler i de skønneste farver, men det blev bare for dimset... og jeg gør helst ikke dimset!
Da jeg sad og syede dragten blev jeg ellers helt inspireret, jeg forestillede mig en lille brudepige i fin lys buksedragt pyntet med stofblomster og perler, ja måske oven i købet en lille blonde eller et bånd på ærmerne..... ( Er gift så det er jo ikke aktuelt, men hvor fint ville det ikke være?)
Nu skal den lige prøves på, og er den fin, så tror jeg at jeg vil udvikle lidt på modellen, så skulle sommer garderoben snart være klar.


Ups! Må med meget røde ører indrømme at jeg vist havde lovet denne opskrift ud, og glemt det igen.
Undskyld Kirsten.

Dukkeundertrøje i gammel stil:

Slå 36 masker op på pind 2,5, (garn løbelængde ca.220) (pind 3 og løbelængde 160 til babyborn)
Strik 3 riller ret (6 pinde)
Strik 3 ret, 30 rib (2r,2v) 3 ret ca. 7 cm. (13 til babyborn)
3 ret, 2 rib, 4 ret, luk 18 masker, 4 ret 2 rib, 3 ret.
3 ret, 2 rib, 4 ret - 2,5 cm (4 cm. til baby born)
Slå 10 masker op ind mod halsen og fortsæt i ret undtagen de 2 rib, 6 pinde (evt. et lille knaphul, 2 ret sammen slå om)
Fortsæt 2 ret (mod hals) ribog 3 ret i siden, ca. 2,5 cm efter opslag.
Den anden halsside strikkes magen til.
Begge sider samles ved at strikke de 2 retmasker mod halsen fra hver side ialt 4 masker sammen til 2 ved at lægge dem oven på hinanden.
Fortsæt med 3 ret i hver side og rib henover åpinden til det har samme længde som bagstykket, slut med 3 riller rib.
Luk af, sy den sammen og sæt en lille knap i.


onsdag den 9. maj 2012

Flytterod og Navneskifte


Nu er vores internet endelig kommet op og køre og det er så dejligt....
Nu har jeg taget konsekvensen af at der har været to Æblekind blog's så nu har jeg tilføjet en Hønsering! Det er jo ikke fedt at blive forvekslet (selvom det er en mægtig fin blog hun har, hende den anden ....!)
Jeg har også været så heldig at få hjælp til at designe en fin ny baggrund, jeg kan bare lige ikke finde ud af at lægge den ind..... Så der kommer lidt flytterod her på bloggen, det varer forhåbentlig ikke alt for længe...

tirsdag den 8. maj 2012

Abstinenser.....

Ok, jeg indrømmer jeg er afhængig... Jeg har brug for mit daglige fiks internet! Og nu har jeg abstinenser..... Vi er uden for tredje dag og det er ikke ok! Så kære tekniker, kom ud af røret og i gang... Be be!
Godt at der er strikkeklub i aften....

mandag den 7. maj 2012

Det sker for selv den bedste....

Til min fødselsdag fik jeg dette billede af Jonathan, titlen er: Luke Skywalker slår en prut.....

lørdag den 5. maj 2012

Love IKEA og farveskifte



De sidste par dage er fløjet af sted....

Vi har i lang tid, meget lang tid haft brug for nye bogreoler, ikke fordi vi var blevet trætte af de gamle, nej det var nærmere omvendt! Trætheden viste sig efterhånden over det hele, samlinger, farve og ikke mindst holdningen, som ikke var til at tage fejl af, de var så skæve at de også var ved at være farlige... ( det lydder overdrevet! det er det ikke...) Så siden Ester kunne rumse sig rundt (kravler ikke, men har fundet skøn anden teknik..) har jeg været bange for at hun skulle begynde en fare fyldt færd op i en af dem, for der ville være stor risiko for at det ville ende galt.

Det er slut nu. I torsdags var vi endelig taget i IKEA og mens svigerfar underholdt børnene suste vi op og fandt løsningen på vores problem. Så nu står der i vores stue tre nye skabe fyldt med (ny af støvede) bøger og en del af mit krea udstyr. Men det er jo ikke bare lige, først nu lørdag aften er rodet reduceret til at fylde minimalt på mit skrivebord, det er til at overskue... Og gudskelov, for i morgen svinger jeg penslen, det kommer til at "gå ud over" det af vores utallige mørke træskabe. Lige netop det her er et jeg har arvet fra min mor, og jeg kan huske at hun, da jeg var lille, vist nok afsyrede det, så det er med lidt ærefrygt at jeg sletter hendes arbejde.

Men jeg glæder mig til at se det i sin nye farve, det bliver pistaciegrønt (eller mermaid nr. 13 som den hedder), ikke noget nemt valg eftersom jeg elsker den del af skalaen men tre dage med et farvekort i baghånden og jeg fik besluttet mig.
Så nu skal jeg bare i gang.

onsdag den 2. maj 2012

Velkommen til verden Rosa...




Endelig, Efter en skøn workshop i lørdags, er min første dukke blevet færdig... og ja hun har lidt småfejl, men hun er skøn skøn skøn.
Desvære havde jeg ikke alt den tid jeg kunne tænke mig (til håndarbejde) da jeg kom hjem. Så jeg har lavet hende færdig over flere omgange, men i går aftes kunne jeg endelig sætte håret fast og sætte fletningerne på.
Det var ikke kun mig der så frem til at hun blev færdig, Ester har kysset hende daglig og ville holde hende, men eftersom hun havde hovedet fyldt med nåle, var det ikke just det mest ansvarlige at give efter for...
Så lykken var stor da Rosa i morges sad i sofaen, klar til leg, flere kys og kram. Ja, hun endte med at komme med i dagpleje, for lillemusen ville ikke give slip...
Og selvom det var en omstændig proces, så glæder jeg mig allerede til at gå i gang med den næste... Dog skal jeg lige have fat i det rigtige uld til fyldet (så skulle det vist gå lidt lettere).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...