mandag den 27. februar 2012

Flere afsluttede projekter....





Endelig er min symaskine lavet, og der kan igen syes knaphuller... har DK's dårligste karma når det kommer til maskinesyede knaphuller!!!
Det har betydet at jeg i weekenden, har kunne få afsluttet de seks små stofposer jeg havde lavet næsten færdigt. Det er så dejligt når der tyndes lidt ud i bunken med "mangler bare lige lidt, så er det klart" projekterne...!
Indrømmet, jeg har ikke helt kunne se fidusen i frugtposer eller hvad man vælger at kalde dem, men når poden (den store) pludselig kan se mange anvendelsesmuligheder i dem så er det jo fedt... Så der pakkes lidt legetøj og nintendo i, turmadpakke og snacks til karate, altså ikke samtidig men på skift.... Så nu er det blevet til at alle fire i familien har fået hver sin (de to sidste skal til Jylland og bo!) og der ligger bestilling fra sønnen på at få en mere....

Strikblusen er strikket efter en opskrift jeg har et had/kærlighedsforhold til! jeg hader at strikke bærestykket for det kræver en del udregninger, der ikke er skrevet ind i mønsteret og det skal gøres med tungen lige i munden og børnene i seng... Men jeg elsker resultatet hver gang... den er både strikket som kjole og vest tidligere, og selvom jeg havde svoret at dette var sidste gang, ja så kommer den nok endnu engang som kjole med korte ærmer... Knapperne har jeg betrukket med en stump patchworkstof fra gemmerne, og garnet er en silke og merinoblanding, og nu glæder jeg mig bare til Ester er stor nok til at få den på.

fredag den 24. februar 2012

Ester's corner




Et lille kik på en del af Ester's corner, vi har ikke plasds til at lillesøster får sit eget værelse, derfor har hun fået et rimeligt stort hjørne i både soveværelset og stuen, samlet hedder det dog Ester's corner.
Hylden hænger over tremmesengen og i kasserne ( jep, velkomstgave fra bolig magasinet!!!) ligger legetøj til udskiftning og i "svampen" alt det der ekstra udstyr til puslebord og taske. Vores vægge er hårde som jegvedikkehvad så derfor står broderiet af danmark (det har ingen romantisk historie, er fundet på loppemarked og købt fordi det havde så fine farver, og motivet er lidt sjovt på en sær måde...) indtil videre stadig på hylden, sammen med andepigen, som også hang på Jonathans babyværelse.

Musikæblet er fra da jeg selv var lille, det er så fint og virker stadig delvist....
De små sælskindsluffer er fra farbrors Grønlandstur og en del af dåbsgaven, de er så søde at de bare måtte op og hænge til daglig beskuelse.

Indrømmet, halskæder og reflex er mine, her er endnu et punkt (blyanter og kuglepenne er et andet!!!) hvor jeg muligvis aldrig bliver ældre end 8 år! Jeg elsker plastik dims og fine farver, og alle disse er gaver fra den forgangne jul, den fine perlekæde er fra den store kusine i jylland og de andre fra mine dejlige børn, de havde selv laven den i laksfarve af fimo, og fået hjælp til at skrive på den. De er så fine og jeg ville egentlig gerne bruge dem dagligt, men Ester er endnu for lille til at kunne lade dem være...




onsdag den 22. februar 2012

Mere hjemmestrik...


På strikkepindene har jeg lige nu en trøje, til den mindste af kusinerne, jeg strikker den af det blødeste bløde garn, en blanding af alpaca og silke, det er så lækkert at side med at jeg allerede nu ved at det ikke er sidste gang det skal på pinden. og hvordan det er lykkedes mig ved jeg ikke, men det foregår på pind 6 og med dobbelt garn, det er jo noget der rykker, jeg plejer ellers gerne at rode rundt med pind 2,5 - 3!

Jeg glæder mig til at vise et billede af den færdige trøje, og det kan jo ikke vare længe, hvis altså ikke opskriften driller. En ting er dog sikker, jeg skal på udkig efter flere opskrifter på større pinde....

tirsdag den 21. februar 2012

Plastic Fantastic




Jeg tror at hvis den forgangne weekend skulle beskrives, ville det ikke være i rosende vendinger...
Mellemøresbetændelse (dobbelt!!!) og frembrud af tre tænder samtidig er grove sager for alle der er impliceret, så de mange planer jeg havde lagt for hvad jeg skulle bruge min alene lørdag på, røg mildest talt i vasken... 
Men midt i alt det temmelig sure, fik jeg tiltusket mig en time til at nusse med yderst kunstige blomster, gylden ståltråd og perler... Det var rigtig hyggeligt, jeg havde købt blomsterne engang i januar og resten havde jeg på "lager" så det var lige til at gå til og ideen havde jeg haft i hovedet i et stykke tid. Jeg ved ikke hvad det er der gør det, men jeg har en über blødt punkt når det kommer til kulørt plastik, mikset sådan her ja så bliver jeg altså glad i låget... Og disse blomster får nok også snart selskab af nogen flere, for der er stadig mange blomsterhoveder tilbage og der går let sport i at sidde og kombinere farver på perler, og hvis jeg ikke husker helt galt så har jeg nogen lysegrønne "krystal" perler der da også lige skal afprøves.

Hvor blomsterne helt skal hænge er endnu uvist, men de er så glade og forårsagtige at se på at jeg ved at stedet findes snart......
Jeg lavde en til Esters pusleplads uden ståltråd hun kunne rive sig på, det er ikke så pæn en afslutning der er på den nederste perle, men hun elsker den og det er det der betyder noget. Forgængeren var en lille papir fugl med et hjerte i næbet, fra Rie Elise Larsen den var hun også vanvittigt glad for så meget at den til sidst var krammet helt itu... Denne her er sikret en lidt længere levtid selvom den bliver krammet hårdt og flittigt...

torsdag den 16. februar 2012

Fastelavn








I sidste weekend blev der lagt en del timer i at lave fastelavnsris. Det er det Jonathan går mest op i ved fastelavn, han er ikke til at slå katten af tønden af to grunde: Det er kedeligt at slå på tønden.... og han blir' piv skuffet når han ikke får en kongekrone! Så det er ikke noget vi dyrker. Men det er fastelavnsriset han nyder at sidde og klippe og klistre alverdens masker og andre dimser, i år har vi en star wars tegning på klippet i sølv karton sammen med palietter og blomster og hvad vi ellers kan finde på fra DIY kasserne.
Det neon grønne ris er fra yndlings cafeen, det var helt uimodståeligt og vi måtte bare ha' det med hjem.

Robotten opstod efter at ha' købt en økonomipakke bleer... Den ha tabt en enkelt knap, men holder rimelig godt. Det var nu ikke den der var på til fastelavnsfesten i skolen, (der  var han isninjago sammen med sin aller bedste nye ven.) men vi havde det sjovt med at lave den, og nu er den en del af dekorationen på værelset.

mandag den 13. februar 2012

Indledene øvelser...




I dag blev den sidste dronning Ingrid ofret, og nu har vi fire fine stiklinger i vindueskarmen, og en enkelt rosen geranium stikling. resten af julens husløg er (temmelig forsinket) plantet sammen,  så nu håber jeg på at forårssolen snart kigger ind af vores vinduer og får det hele til at spire og gro.

Altanen er også endelig blevet gjort klar til et nyt og forhåbentligt solrigt forår, der tømt krukker og stablet potter, flyttet rundt og kasseret og jeg nød hvert et minut af det... Den har trængt så længe og var temmelig forsømt at se på, men jeg nåede bare aldrig så langt... Der mangler stadig et par småting, men ikke mere end at det kan klares på ganske kort tid ( og forhåbentlig inden for de kommende dage).

Hele familien elsker de her japanske tegnefilm, og i lørdags blev vores samling udviddet med en ny samling. Det er så fantastisk at forsvinde ind i hans univers, historierne og farverne, det hele er bare så inspirerende, så vi ser dem igen og igen uden at køre trætte, det er skønt.
Billedet er taget af Jonathan der mandag eftermiddag gik helt grassat og har taget billeder af alt der lige faldt ham ind... En del af dem er faktisk blevet ret gode og så er det sjovt at se hvor dedikeret han gik til det, samtidig med at han morede sig kosteligt.








lørdag den 11. februar 2012

Krammebjørn og copycat.





Jeg bliver blød inden i, når min store seje dreng, stolt viser den maske han har lavet i fritten frem og og jeg kan se at hverken fjer eller glimmerlim er lagt på hylden... Så selvom man er seks år og syntes at ninjago og star wars er det for fedeste i verden, ja så kan man godt ha' et behov for at gi' den som krammebamse.

Før vi fik børn, var vi utrolig meget i biffen, det har så ligget helt stille i nogen år! Men nu er vi så småt begyndt at nyde mørket og det store lærred igen. Heldigvis er Jonathan med på at det er fedt at gå i biografen, så han og jeg var inde og se den bestøvlede kat i dag, og det var bare den hyggeligste tur... da vi kom ud i dagen igen, smuttede vi lige forbi Panduro hobby. jeg havde set noget hos hende her som jeg bare måtte afprøve... jeg fandt hvad jeg skulle ha' og på vej mod kassen bliver jeg udfrittet på hvad jeg lige skal bruge det der bogstav noget til? og jeg fortæller om den her super ide jeg har set, sådan en vil han også gerne lave men med guld bogstaver, så vi vender om og snupper en pakke bogstavklisermærker med, og så må vi jo også liiiige en tur ned til søstrene. Da vi kom hjem havde han besluttet sig for at han gerne ville bruge "æsken" til slik (der var stadig en rest til bage fra filmen) og derfor måtte vi jo dedikere den til det.
Æsken står nu på skrivebordet, der flittigt bliver brugt og er indviet med div. tegninger og samlinger af ting han holder ekstra meget af. Jeg syntes faktisk at den er blevet rigtig fin, også selvom bogstaverne danser en lille smule. Han er stolt af den og så kan jeg jo kun følge trop.

onsdag den 8. februar 2012

De sødeste kys.




Får jeg af dem jeg holder aller mest af, men på andenpladsen sniger disse sig ind... Vi fik dem til en fødselsdag i weekenden og jeg var så heldig at gå hjem med opskriften i lommen.
Jeg er normalt alt andet end en ørn til marengs, faktisk er det lidt af en prøvelse både for mig og familien når det er det der skal bages. Men med stort gå på mod kastede jeg mig ud i det i går mens Ester sov til middag, og resultatet blev intet mindre end fantastisk.... De er SÅ gode. Den eneste ændring jeg har lavet er at jeg har smeltet chokoladen i stedet for at bruge hakket chokolade ( hvilket også er ret lækkert).
For at bage Anettes kys skal du gøre følgende:

300 g. sukker
4 past. æggehvider
Et drys vaniliesukker el. lidt ren vanilie
En dråbe eddike
200 g. mørk chokolade

Tænd oven på 110 grader og varmluft. Pisk æggehviderne til de netop er stive og begynd så gradvist at drysse sukker, vanilie og eddike i og pisk det helt stift.. Smelt chokoladen og vend den i marengsmassen, sæt kyssene op med to skeer, mine er sat med spiseskeer, men kunne sagtens være med teskeer alt efter ønske om størelse. i ovnen med dem og der skal de tørre i ca. 45-50 min.
Så skal der laves kaffe og nydes.

mandag den 6. februar 2012

På forsøgsbasis




Nu har jeg bestemt at det skal være slut med lummer kaffe, ikke fordi jeg har tænkt mig at drikke den hurtigere. Nej jeg prøver at svinge (!) hæklenålen endnu engang for at hækle fine "jakker" til husets stempelkander. Jeg har kastet mig ud i projektet uden andet at gå efter end den gamle (og ud tjente) model vi engang har købt... den er nu så slidt at den kun meget sjældent kommer på.
Så nu er det tyk grå uld der er i spil og om jeg liiiige er nød til at lave en kant af nevo også leget lidt med ideen om at brodere en af Jonathans tegninger og applikere den på, eller fine store håndlavede knapper... Et eller andet pynt skal det nok blive til, selvom jeg ikke er særlig god til pynt på ting til min selv. Men skulle det gå hen og blive godt, så deler jeg gerne et billede af resultatet og en DIY.

En ting er sikkert og det er at det er super hyggeligt at sidde med noget der går så hurtigt over morgenkaffen, imens lille Ester sover og radioen spiller, så er mandag morgen faktisk rigtig skøn...

fredag den 3. februar 2012

Vokseværk...






Puha nu er min lille dreng ikke længere så lille, det måtte jo ske og er ikke på nogen måde en overraskelse, MEN  så alligevel, når reolen med spil og legetøj er udskiftet med et skrivebord, stol og halløj, puha så er det som om han vokser endnu mere...
Ja og så har vi lige måtte haste indkøbe tøj, da det i skabet med et trylle slag var for småt.
Men på trods af at meget omkring os nu er pinligt, hvis ikke det er sort og sejt... har han stadig sine bløde og små punkter... så på spørgsmålet om han ikke nok måtte få nogen af blomsterne fra mormor og morfar ind på sit nye skrivebord, kunne jeg jo kun kvække: ja skat selvfølgelig må du det...

Skrivebordet er købt for snart 10 år siden og vi fik det forærende  og det lugtede ikke godt! men efter vask og maling, genopstod det som skrivebord... det har i nogen år været på tour rundt i familien, men er heldigvis fundet hjem igen men eftersom det nu er overgået til vores store dreng, skal det nok males igen inden for den nærmeste fremtid... sort sikkert, men det vil tiden vise. Lige nu undergår det en mindre makeover når tusserne ryger ved siden af jeg lader det ske uden at bemæke det... sådan må det være når mor vælger skrivebordet.

Sengen var det største ønske han havde da han skulle ud af junior send og op i stor... det blev den billigste køjeseng fra IKEA tilsat 2-3 lag maling efter han ønske... Det tog sin tid! Og for at undgå konflikter med hvor må man sætte klistermærker, blev det fra starten en aftale at det måtte man på hele sengen det har virket fint og skal nok videreføres til lillesøster, når hun engang bliver stor nok.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...