mandag den 1. oktober 2012

Lidt om at være B-menneske og morgenerne herhjemme....



Jeg er ikke morgen menneske...

Ikke at jeg er sur eller noget, jeg kan bare ikke li' at stå tidligt op og det ville også være lyv hvis jeg sagde at det ellers faldt mig lige for... det gør det ikke!
Ligesom jeg bare arbejder rigtig godt i de sene aftentimer.

Desværre er alle andre omkring mig enormt friske temmelig tidligt! Så jeg er dagligt i undertal og nød til at stå tidligt op, men børnene skal jo også afleveres til bestemte tidspunkter og Pelle musen flipper helt hvis vi kommer lidt sent ud af døren, for han vil ikke komme for sent i skole ( det kan jeg egentlig godt forstå!)...
Men vi har nogenlunde en rutine der funker nogenlunde om morgenen, konen spiser med ungerne imens jeg prøver at ryste søvnen af og blive menneske, så smutter hun og jeg pusler og sørger for tøjet! Bonus her er at smukke Pelle jo er så stor at det klarer han selv... SMILY... Ester er allerede på det stadie hvor der indgås kompromiser for hun har en klar ide om hvad hun ikke vil ha på og det skifter fra dag til dag! Og så er der gerne tid til lidt hygge inden vi stryger afsted....

Når jeg så har været forbi skolen kysset og krammet (og udvekslet Dragonvale erfaring med Kåre og Magne!)!!!! (Ja, jeg spiller ivrigt med, og skriger i kor med Pelle når vi har lavet en sjælden drage....) Så går turen til Esters dagpleje, der snakkes (til tider en del!) kysses og krammes farvel..
Og så venter morgenkaffen (på ekstra effektive morgener har jeg nået at lave den inden jeg smutter ud med ungerne...) og morgenmaden.
Lige i øjeblikket er det a-38 med hjemmelavet müsli, og den er rigtig god prøv selv...

Find en stor skål og hæld i den:

4 dl. solsikkefrø
3 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
4 dl. bygflager
3 dl. hakkede mandler
4 dl. hakkede hasselnødder
300 g. tørret abrikos klippet i stykker
50 g. tørre kokosflager

Bland det godt.

I en rigtig stor gryde smeltes 100 g. sukker langsomt, når det er smeltet helt tilsættes 50 g. smør og det røres hurtigt rundt hæld kerneblandingen i og rør grundigt (og tålmodigt) rundt til det hele er blevet gyldent og blankt...

Hæld det op på en bageplade med papir til afkøling og pak det luft tæt når det er kølet helt af....

Jeg bruger bygflager i stedet for havregryn da det optages langsommere i kroppen, men det kan sagtens udskiftes med havregryn!
Har overvejet at hakke en håndfuld meget mørk chokolade og blande i når det er koldt.... tror at det ville være godt, måske næste gang?
Müslien er også god i cookies i stedet for nødder og chokolade, det er afprøvet og var lækkert!
Jeg kan også stærkt anbefale den pimpede udgave der er i Julebogen af  Theresa Maria Jessing.... Har sagt det før siger det gerne igen.... fa'me en god bog......

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...